Čínský celolistový vícenásobně fermentovaný čaj. Pu – Erh má prakticky neomezenou trvanlivost a se stářím se podle znalců jeho kvalita ještě zvyšuje...
Čínský celolistový vícenásobně fermentovaný čaj. Pu – Erh má prakticky neomezenou trvanlivost a se stářím se podle znalců jeho kvalita ještě zvyšuje...
Čínský celolistový vícenásobně fermentovaný čaj. Vícenásobná fermentace probíhá za účasti bakterií a plísní, které jsou přítomny na čajovníkových listech. Tento čaj je někdy označován jako čínský penicilin. Pu – Erh má prakticky neomezenou trvanlivost a se stářím se podle znalců jeho kvalita ještě zvyšuje. Listy mají šedohnědou až hnědou barvu, někdy i šedý povlak a jejich vůně je nasládle zemitá a jakoby zatuchlá. Nálev je tmavý – hnědooranžový až kávově hnědý. Chuť nálevu je hladká, plná a lehce nahořklá a jeho vůně zatuchlá a zemitá.
Způsob přípravy: čaj připravíme přelitím jedné čajové lžičky cca 2 dcl vroucí vody (teplota 100oC). Doba louhování 3- 5 minut.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.