Čínský polofermentovaný čaj, jehož postup výroby je velmi specifický. Po krátkém zavadnutí lístků na slunci je čaj lehce přetřásán a přehazován, čímž dojde k narušení listů a začne probíhat fermentace. Tento proces se několikrát opakuje až je fermentace dostatečná. Potom se čaj prudce a krátce zahřeje, tím je fermentace ukončena, čaj se ochladí, zaroluje a při této nižší teplotě dosuší. Se Chung patří mezi málo fermentované Oolongy. Listy mají tmavozelenou barvu a sladce květinovou až medovou nasládlou vůni. Nálev je žlutý, má plnou hladkou chuť a květinovou svěží nasládlou vůni.
Způsob přípravy: čaj připravíme přelitím jedné čajové lžičky cca 2 dcl horké vody (teplota 80-90oC). Doba louhování 4 minuty.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.