Složení: Dřišťál plod
Příprava: buď přímá konzumace 1-2 lžičky denně nebo ve formě čaje. Hodí se i jako koření na maso.
Skladování: v temnu a při pokojové teplotě
Balení:...
Složení: Dřišťál plod
Příprava: buď přímá konzumace 1-2 lžičky denně nebo ve formě čaje. Hodí se i jako koření na maso.
Skladování: v temnu a při pokojové teplotě
Balení:...
Příprava: buď přímá konzumace 1-2 lžičky denně nebo ve formě čaje. Hodí se i jako koření na maso.
Skladování: v temnu a při pokojové teplotě
Balení: 70 g
O dřišťálu
Dřišťály jsou husté trnité keře. Vyskytují se v mírných zeměpisných šířkách Evropy, Asie, severní Afriky a Severní Ameriky.
Zralé plody dřišťálu (dřišťálky) jsou jedlé, mají nakyslou chuť a používají se v kuchyni. Dřišťálu obecnému se lidově říká dračí jahody, nebo bílé trní.
Využití
Červené podlouhlé bobule mají měkkou texturu a příjemně nakyslou chuť. Můžeme je používat všude, kde používáme citróny.
Plody můžeme usušit – hodí se k přípravě čaje i jako koření na maso. Z čerstvých připravujeme džemy, marmelády, sirupy, přidáváme je do kompotů, nakládáme do octa. Jsou bohaté na pektin. Bobule dřišťálu rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s dalším kořením a používáme k ochucování masových kuliček, karbanátků, paštik, k přípravě marinád a do některých pikantních omáček. Hodí se také do nádivek, dušených pokrmů a masových jídel. Sušené bobule po jemném orestování uvolní chuť. Sypou se na některé pokrmy s rýží. Čerstvé bobule nasypeme v poslední chvíli na pečené jehněčí, nebo skopové maso, popukají a na maso se rozprskne jejich kyselá šťáva.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.