Matcha je velmi kvalitní zelený čaj rozdrcený na jemný prášek, který se používá u japonského čajového obřadu (chanoyu, chado, sado). Naše Matchaje Ichibancha je první sklizní roku a pochází z oblasti Uji v prefektuře Kyoto, která je vůbec nejstarší lokalitou produkce japonského zeleného čaje. Pro výrobu čaje Matcha se používají čajové lístky, které rostly ve stínu, stejně jako v případě čaje Gyokuro. Díky pomalejšímu růstu zastíněných keřů mají čajové lístky větší množství aminokyselin, které zapříčiní sladší chuť výsledného čaje. Právě sladká chuť je znakem kvalitního čaje. Na rozdíl od běžných listů zeleného čaje, které se po vylouhování vyhazují, listy Matchy se smíchají s vodou a konzumují se. Pitím čaje Matcha dochází ke konzumaci antioxidantů, vitamínů, minerálů, přírodních aminokyselin a vlákniny ve vyšší koncentraci.
Složení:
Zelený čaj BIO
Užívání: 1-2 čajové lžičky zalijte zhruba 70 ml horké vody o teplotě 85°C - 95°C. Pro nejlepší výsledek kdoporučujeme horký nápoj našlehat bambusovou metličkou do podoby pěnivého moku. Lze připravovat též za studena.
Obsah: plechová dóza Kebataki 40g
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.