Zelená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje Maté z Cesmíny paraguajské. Má příznivý vliv na renální eliminaci – odstranění škodlivin z organismu prostřednictvím...
Zelená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje Maté z Cesmíny paraguajské. Má příznivý vliv na renální eliminaci – odstranění škodlivin z organismu prostřednictvím...
Zelená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje Maté z Cesmíny paraguajské.
Má příznivý vliv na renální eliminaci – odstranění škodlivin z organismu prostřednictvím ledvin. Jako další vlastnost maté je regulace metabolismu lipidů (tuků) a schopnost ovlivňovat tělesnou hmotnost. Čaj Maté je často pito při rituálech, protože je schopno upevňovatduševní pohodu azmírňovat tělesnou únavu. Pitím maté se dá dosáhnout celkovému osvěžení těla.
Maté obsahuje kofein (až 2%), který pomáhá zvýšit bd plus ělost, zlepšit koncentraci a přispívá ke zvýšení vytrvalostního výkonu.
Nálev má zeleno-hnědou barvu a mírně kouřovou vůni. Chuť je silná, lehce svíravá a dlouhotrvající.
Příprava: Maté se tradičně připravuje v kallabase (nádobě vyrobené ze speciální tykvice) a pije se přes bombillu (kovová trubička se sítkem na spodní části). Připravit se ale dá v čemkoliv, i když s menším efektem. 10 g čaje do 0,5 l vody - teplota vody 80C - louhovat přibližně 10 minut. Druhý nálev 85C. Moderní je příprava ice Maté, kdy se maté přeleje ledovou vodou a nechá odstát cca 20 min poté scedit, dochutit citronem a dosladit.
Upozornění: Obsahuje kofein, neužívat před spánkem!
Země původu: Paraguay
Minimální odběr je 10g.
Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.