Ostrov Cejlon, který získal nezávislost v roce 1948, byl v roce 1972 přejmenován na Srí Lanku. Dlouhá léta patřil pod britskou koloniální nadvládu. Čaj se zde začal pěstovat po tom, co plíseň zdecimovala místní kávové plantáže. Tradici založil James Taylor, majitel jedné z plantáží, který již disponoval zkušenostmi s pěstováním čaje v severní Indii. Čajové lístky byly ručně rolovány, následně je zoxidované sušili v jílových pecích. Tento vynikající čaj se skvěle prodával na londýnské čajové burze. James Taylor tak spustil letitou historii pěstování ceylonského čaje. A věděli jste, že celý proces výroby čaje od utržených lístku po zabalení do pytle trvá pouhých 24 hodin?Použití: Přelijte filtrační sáček 200 ml vroucí vody a nechte louhovat v závislosti na požadovaném účinku 2-4 minuty. Filtrační sáček následně vyberte a podávejte.Skladování: Skladujte na suchém, chladném a tmavém místě.Výrobce: Salus, NěmeckoTip pro vás: Pozor na čas, po který ponecháte filtrační sáček v šálku. Výsledný nálev má totiž úplně jiné účinky po 2 a 4 minutách louhování. Po 2 minutách získáte čaj plný stimulačních účinků. Po 4 minutách tomu bude přesně naopak, čajový nálev bude působit konejšivě.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.