Ať je léto nebo zima, s šípkem nám je vždycky prima. I tímto otřepaným sloganem by se dalo shrnout všestranné a celoroční použití šípků a čajů z nich. Horký dodá v zimě potřebné vitamíny a pomůže s nachlazením a chřipkou. Studený v létě osvěží. Pro zvýšení efektu doplňte ledem nebo ledovou tříští. Neuděláte chybu, když jej použijete k přípravě míchaných nealkoholických i alkoholických nápojů. Pro pečený čaj se najde místo i v kuchyni. Přidávejte do dortových krémů, jogurtů, pudinků, palačinek, bublanin nebo pohárů.
Charakteristika
Šípek - složené souplodí nažek růže šípkové (Fructus cynosbati) - je udatný bojovník s nachlazením. Jeho zbraně jsou: Vysoké hodnoty vitamínu C a vitamínu A. Obsahuje i vitamíny K, B1, B2 a B3. Příznivé působení šípku popisuje už anglosaský herbář z 11. století. Po celá staletí je tak šípek nedílnou součástí lidového léčitelství. Pečený čaj kromě BIO jablek a BIO šípků je ochucen BIO třtinovým cukrem a BIO skořicí. Ta dodává kořenně nasládlou chuť s příjemnou vůní a to díky sloučenině cinnamaldehyd. Celkově můžeme říci, že pečený šípkový čaj nás kromě péče při churavění celkově osvěží a podpoří naše trávení.
Složení BIO pečený šípek
BIO jablka, BIO šípky, BIO třtinový cukr, BIO skořice.
Neobsahuje alergeny.
Skladování
Výrobek skladujte na tmavém a chladném místě.
Země původu
Česká republika
Obsah 140 ml
Parametry
Cílová skupina
BIO
Země původu
Česká republika
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.