Čaj připravíme tak, že lžíci směsi zalijeme čtvrtlitrem horké vody. Po vypití můžeme zbylé ovoce vyjíst lžičkou. Dospěláci si přidají kapku rumu či brandy, které smíchají s upečeným čajem v poměru, jež bude jazyku libý. Samozřejmě se dá čaj popíjet i po studenu s kostkou ledu.
Charakteristika
Keř trnky je rozšířen po celé Evropě a to jak v nížinách, tak až do horského pásu. Typické podrostové keře rostou v jakékoli půdě. Trnka obecná (Prunus spinosa) dozrává na konci léta. Plody jsou drobné, silně ojíněné modré až modročerné peckovice. Kulaté plody obsahují třísloviny, cukry, pektiny, vitamín C, organické kyseliny, barviva a kyanový glykosid amygdalin. Díky vysokému obsahu tříslovin se trnky používaly při léčbě průjmových onemocnění. Přispívají k normální činnost ledvin, močového měchýře a k normální funkci střevního traktu. Do směsi jsou k pečení přidána jablka a k doslazení třtinový cukr. Skořicové koření pak jen zvýrazní celkový chuťový vjem. Namíchaná čajová směs pečené plané trnky je nabízena v BIO kvalitě všech jejích složek.
Složení BIO pečený planá trnka
BIO jablka, BIO plané trnky, BIO třtinový cukr, BIO skořice
Neobsahuje alergeny.
Skladování
Výrobek skladujte na tmavém a chladném místě.
Země původu
Česká republika
Obsah 140 ml
Parametry
Cílová skupina
BIO
Země původu
Česká republika
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.