Rooibos - Jižní Afrika Keř rooibosu (čajovec kapský - Aspalathus linearis) se vyskytuje v blízkosti Mysu Dobré naděje v Jižní Africe. Botanik Carl Humberg ho poprvé objevil v roce 1772. Teprve o 100 let později ruský imigrant Benjamin Ginsberg nalezl komerční potenciál této byliny jako alternativu k čaji. Poptávka po rooibosu vzrostla zejména během 2. světové války, kdy pravidelné dodávky čaje byly obtížné. Rostlina se vysazuje v únoru až březnu. První sklizeň je po 6 měsících. Sbírá se do vaků a drtí se. Listy procházejí oxidací a získávají výraznou červenohnědou barvu. Vůně rooibosu je sladká a mírně ořechová. Získaný nápoj je červenohnědý s lehce nasládlou chutí. Rooibos obsahuje fenolické látky a flavonoidy s prokázanými antioxidačními účinky a některé minerální látky (měď, fluor a mangan). Složení: Bio Rooibos Příprava čaje: Teplota vody: 100° C Doba louhování: 5 minut Množství: 2 g čaje na šálek Oblast původu: Jižní Afrika Balení: Sáček – sypaný čaj Hmotnost: 125g Výrobce: Simon Levelt
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.