Milky oolong je výjimečný mléčný čaj z čínské provincie Fujian. Lístky se nechávají zavadat v mléčné páře, jsou několikanásobně máčeny v mléčné esenci a poté rolovány. Čaj tak...
Milky oolong je výjimečný mléčný čaj z čínské provincie Fujian. Lístky se nechávají zavadat v mléčné páře, jsou několikanásobně máčeny v mléčné esenci a poté rolovány. Čaj tak...
Milky oolong je výjimečný mléčný čaj z čínské provincie Fujian. Lístky se nechávají zavadat v mléčné páře, jsou několikanásobně máčeny v mléčné esenci a poté rolovány. Čaj tak získá nezaměnitelnou jemně mléčnou chuť. Aroma je nezapomenutelné, intenzivní, smetanové a lehce nasládlé. Nálev je barvy žlutozelené.
Čaj oolong je polofermentovaný čaj, který prošel částečnou oxidací. Lze říci, že se jedná o čaj, který zůstal na půli cesty mezi čajem černým a zeleným. Výhodou čajů oolong je skutečnost, že z obou typů čajů si ponechaly to nejlepší. Čaje typu oolong se vyznačují svojí sladkostí a složitostí struktury chuti.
Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce.
Doporučená příprava:Jednu polévkovou lžíci (cca 6–7 g) čaje vložíme do konvičky a přelijeme 500 ml vody o teplotě 85 °C. Necháme louhovat 2–3 min. S každým dalším nálevem prodlužujte dobu louhování cca o 1–2 min. Tímto způsobem lze připravit 5–6 kvalitních nálevů.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.