Zelená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje maté z cesmíny paraguayské.
Má příznivý vliv na renální eliminaci a ndash; odstranění škodlivin z organismu...
Zelená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje maté z cesmíny paraguayské.
Má příznivý vliv na renální eliminaci a ndash; odstranění škodlivin z organismu...
Zelená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje maté z cesmíny paraguayské.
Má příznivý vliv na renální eliminaci a ndash; odstranění škodlivin z organismu prostřednictvím ledvin. Další vlastností maté je regulace metabolismu lipidů (tuků) a schopnost ovlivnovat tělesnou hmotnost. Čaj maté se často pije při rituálech pro svou schopnost upevnovat duševní pohodu a zmírnovat tělesnou únavu. Pitím maté se dá dosáhnout celkového osvěžení těla.
Maté obsahuje kofein (až 2 procent), který pomáhá zvýšit bdělost, zlepšit koncentraci a přispívá ke zvýšení vytrvalostního výkonu.
Nálev má zelenohnědou barvu a mírně kouřovou vůni. Chuť je silná, lehce svíravá a dlouhotrvající.
Příprava: Maté se tradičně připravuje v kallabase (nádoba vyrobená ze speciální tykvice) a pije se přes bombillu (kovová trubička se sítkem na spodní části). Připravit se ale dá v čemkoliv, i když s menším efektem. 10 g čaje vsypeme do 0,5 l vody o teplotě 80 a deg;C a necháme louhovat přibližně 10 minut. Na druhý nálev použijeme vodu o teplotě 85 a deg;C. Moderní je příprava Ice Maté, kdy se maté přeleje ledovou vodou a nechá odstát cca 20 min., poté scedí, dochutí citronem a dosladí.
Upozornění: Obsahuje kofein, neužívat před spánkem!
Země původu: Paraguay
Surovina pro přípravu bylinného čaje a ndash; nálevu
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.