Nejběžnější japonský čaj. Sencha znamená pražený čaj a odkazuje na způsob pěstování tohoto čaje na přímém slunci.
Vzhled: tmavězelené jehličky
Chuť: příjemná, lehce nasládlá, svěží, závislá na sezóně sběru a místa původu čajových keřů
Zpracování: čaj se zpracovává na nezakrytých polích a upravuje napařováním. Přibližně za 10-20 hodin je čaj napařen - horké páře je vystaven asi 10-15 sekund. Tím se zabrání fermentaci. Lehce lámaný list je pak svinut do tenkých tmavě zelených jehliček. Sencha se produkuje jednou, maximálně dvakrát ročně z nejlepších, u nejvyšších tříd ručně sklízených lístků.
Příprava: Při přípravě je důležitá teplota vody. Chladnější voda přispívá k sladké lehce travnaté chuti, při použití vody teplejší se pak čaj stává trpčím. Voda by měla mít kolem 60 - 70°C. 3 g čaje na 250 ml vody louhujeme asi 3 až 4 minuty. Další nálevy čaje mají sladší a jemnější chuť. Ideální barva čaje je nazelenalá až zlatá.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.