Černý čaj CTC. Čaj v Rusku se vyráběl v záp. Kavkazsku, kde je podnebí pro pěstování čaje nade vše příznivé. V Rusku se při přípravě čaje již od poloviny 18. století používá...
Černý čaj CTC. Čaj v Rusku se vyráběl v záp. Kavkazsku, kde je podnebí pro pěstování čaje nade vše příznivé. V Rusku se při přípravě čaje již od poloviny 18. století používá...
Černý čaj CTC. Čaj v Rusku se vyráběl v záp. Kavkazsku, kde je podnebí pro pěstování čaje nade vše příznivé. V Rusku se při přípravě čaje již od poloviny 18. století používá samovar - nádoba z nerez oceli nebo mosazi zahřívaná dřevěným uhlím. Za předchůdce samovaru lze považovat sbitennik. Sbitennik sloužil na přípravu nápoje, který se nazývá sbiten. Přirovnat se dá asi nejspíše k naší medovině. Příprava: Do čajové konvice vlijte trochu horké vody tak, aby bylo pokryto dno. Přidejte med, hřebíček a tyčinku skořice. Zahřívejte 7 minut. Přidejte čajové sáčky a zalijte vroucí vodou. Nechte čaj 5 minut stát. Podle chuti lze přidat citronovou šťávu nebo smetanu, popř. kondenzované mléko. Nalévejte tento silný chutný nápoj přes sítko do sklenice. Ihned podávejte. Ruský čaj se pije přes kostku cukru.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.