Příprava pečených čajů je velmi snadná. Jednu lžíci směsi zalijeme čtvrtlitrem horké vody. Po vypití můžeme zbylé ovoce vyjíst lžičkou. Čaj se dá samozřejmě popíjet i po studenu s kostkou ledu nebo s ledovou tříští. Směs čaje je vhodná i pro přípravu palačinek, jako základ do pohárů, do dětských kaší nebo třeba pro ochucení bílého jogurtu. Ovšem fantazii se meze nekladou.
Charakteristika
Tvar plodů oskoruše je různý. Může být kulovitý, hruškovitý nebo vejčitý, žlutozelené až hnědozelené barvy. Na straně přivrácené ke slunci bývá plod oranžový až červený. Po uležení jsou plody sladké, šťavnaté a aromatické. To je předurčuje k mnohostrannému využití a máme-li je v BIO kvalitě, je výroba pečeného čaje téměř povinností. Plody vážící 6 až 15 g obsahují cukry, bílkoviny, pektiny, vitamíny (A, C), organické kyseliny, minerály a tříslovinu (tanin). Oskoruše je antioxidant s jemnou příchutí skořice. Do směsi čaje jsou k pečení přidána jablka a k doslazení třtinový cukr. Skořicové koření pak jen zesílí celkový chuťový zážitek. Namíchaná čajová směs pečené oskoruše je nabízena v BIO kvalitě všech jejích složek.
Složení BIO pečený oskoruše 55% BIO jablka, BIO 10% oskoruše, BIO třtinový cukr, BIO skořice
Neobsahuje alergeny.
Skladování
Výrobek skladujte na tmavém a chladném místě.
Země původu
Česká republika
Obsah 140 ml
Parametry
Cílová skupina
BIO
Země původu
Česká republika
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.