Sypaný čaj s přídavkem přírodního bergamotového oleje, okvětními lístky chrpy, pomerančovou kůrou a citrónovou myrtou. Kombinace černého cejlonského čaje s přírodním, bergamotovým olejem z Itálie, pomerančovou kůrou, okvětními lístky chrpy a citrónovou myrtou vytváří jedinečnou variaci na téma klasického čaje Earl Grey. Základ tohoto ušlechtilého nápoje pochází ze Srí Lanky, kde čajové lístky plně rozvíjí svou hlubokou chuť a poté, při procesu fermentace, získává osobitý charakter, tolik oceňovaný milovníky Earl Grey. Jak vzniká? Listy čajového keře procházejí procesem plné fermentace. Jsou podrobeny vadnutí, válcování a fermentaci. Odkud pochází? Čaj pochází z provincie Sabaragamuwa nacházející se na jihozápadě Srí Lanky, kde v ideálních podmínkách čajové lístky rozvíjí svou plnou chuť. Keře rostou na nízko položených místech, v nadmořské výšce do 600 m.n.m. – díky tomu je odvar plný a silný. S čím se podává? Čaj Earl Grey dokonale podtrhuje chuť ostrých sýrů, skvěle se hodí rovněž ke zvěřině. Jak se připravuje? Do konvice nasypte jednu čajovou lžičku čaje na osobu, zalijte horkou vodou o teplotě 95°C (cca 150 ml na šálek) a louhujte po dobu 2-3 minut. Před podáváním oddělte čajové lístky od odvaru.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.