Cascara je čaj z usušených slupek kávových třešní. Ještě předtím, než se lidé naučili kávu pražit, pili ji přesně takto. V chuti této cascary najdete čerstvý pomeranč, šípky a obzvláště jemnou sladkost připomínající med. Obsahuje velké množství antioxidantů a kofeinu stejně jako filtrovaná káva. Cascara vám bude chutnat teplá i studená, například v kombinaci se šťávou z citrusů.
Tato Cascara pochází z farmy Limoncillo rodiny Mierisch, která leží v oblasti Matagalpa v Nicaragui . Rodina Mierisch patří k předním nicaragujským producentrům výběrové kávy, kde kromě odrůdy caturra pěstují i Java a Pacamara (ze které je přímo i tato cascara). Cascara je čistě přírodní, jednou sušená na slunci.
Země
Nicaragua
Region
Matagalpa
Majitel
Rodina Mierisch
Rozloha farmy 171 ha
Nadmořská výška 850 - 1.150 m.n.m.
Odrůda
Pacamara, Natural a Washed
Příprava: Příprava je jednoduchá a nejlépe se tento "čaj" připravuje ve French pressu, do kterého nasypete 30 g cascary na 1 litr vody. Zalévá se 95°C vodou, slupky se nechají 6 min louhovat a poté se mohou podávat. V chuti by měl být cítit čerstvý pomeranč, šípky a sladkost po medu. Cascara se dá připravovat i jako studený nápoj. Postup pro přípravu cascary je stejný jako u teplého, následně se nalije na led ve sklenici, může se přidat vymačkaná šťáva z citrusů a med.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.